Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

prachtig artikel De Stentor speeddaten

De meeste ouderen hebben een leven vol liefde achter zich, maar missen ervaring in de jongste discipline van de hofmakerij: speeddaten.
Debutant Johan (72) uit Almelo gaat desondanks recht op zijn doel af.

Door: Eric Mondeel

Uit: De Stentor bekijk hier de video


Verlegen als pubers op hun eerste schoolfeestje betreden de speeddaters van 60 tot 75 jaar de lounge van het Hoftheater in Raalte. Als er journalisten en camera's opdoemen, spelen ze liever verstoppertje. Want hun eigen kinderen weten niet eens dat ze hier het liefdespad betreden. En als het aan hen ligt, blijven alle nazaten voorlopig in het ongewisse.



Hoewel de meeste deelnemers er voorzichtig als egeltjes mee beginnen, is het speeddaten voor ouderen in oostelijk Nederland een succes. Dat stelt Getty Schepers, professioneel koppelaarster van Dating Oost, het bureau voor relatiebemiddeling en internetdating. De eerste vijf bijeenkomsten leverden diverse matches op. De populairste deelnemers kregen zelfs meerdere telefoonnummers toegespeeld en gingen drukke dagen tegemoet.



Schoonfamilie

Een meneer uit Lichtenvoorde en een mevrouw uit Zelhem zijn zelfs al hand in hand op de kermis waargenomen. Ze beschouwen elkaar inmiddels als de grootste attractie en zijn voor de toekomstige schoonfamilie al geen onbekenden meer. Maar het komt ook voor dat een boer een vrouw zoekt, die op haar beurt liever een heer wenst en allen tenslotte teleurgesteld huiswaarts tijgen.


Debutant Johan Albers laat er geen gras over groeien en lijkt een nieuw record te willen vestigen in het speeddaten voor ouderen. Nog voordat het eigenlijke programma begint, is de doortastende debutant al in een gesprek verwikkeld met een zekere Marian uit Nijverdal. Zodra zij aan een tafeltje heeft plaatsgenomen en een belletje de eerste gespreksronde aankondigt, schuift de Robin Hood uit Almelo alweer bij haar aan.
Geen geheim


Johan maakt er in de pauze geen geheim van dat hij een oogje op Marian heeft. Een lat-relatie moet tot de mogelijkheden behoren, gezien de geringe afstand tussen Almelo en Nijverdal. Hij hoopt vooral op avonden in het weekeinde gezelschap te krijgen, want dan voelt hij zich eenzaam. ,,Samen bij het open haardvuur naar televisie kijken, mis ik het meest.''


Johan was 45 jaar getrouwd met Marie, maar ze hebben dat niet meer kunnen vieren, omdat zij ernstig ziek werd. Sinds haar overlijden, op 9 april 2016, is hij drie keer in Duitsland op vakantie geweest met zijn maltezer leeuwtje Sjefke. Hij kreeg makkelijk aanspraak op de camping, want Johan heeft zich als vrijwilliger bij een telefonische hulplijn en in het sociaal maatschappelijk werk bekwaamd in gesprekstechnieken. Maar als hij vanaf de camping weer terug naar Almelo reed, hield wederom alleen Sjefke hem gezelschap. Daarom zoekt hij nieuw levensgeluk in het speeddaten.
Eenzaamheid


Weduwe Marian Westerik (67) uit Nijverdal meldt dat zij het speeddaten na vier jaar eenzaamheid niet alleen erg spannend, maar ook hartstikke leuk vond. Ze heeft drie namen aangekruist voor een nieuw afspraakje. De persoon die zij als eerste aan haar tafeltje ontving, behoort niet tot de gelukkigen. Johan Albers uit Almelo zal zijn gesprekstechnieken ook in een volgende speeddate moeten aanspreken.


Door: Eric Mondeel

Uit
: De Stentor


11496-ae1111c09c927aa360ee6aa485909b33.jpg