Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Boer Hans, wat zei je nou?

Boer Hans, wat zei je nou?’

Uit: Tubantia 16 mei 2022

ANGELA KIJKT TV

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

“Op de valreep wil ik het hier toch nog graag even over paardenboer Hans en zijn Annette hebben. U weet wel, die uit Boer zoekt Vrouw.

Over Maud heb ik afgelopen weken genoeg gezegd, al zou ik hier ook weer moeiteloos een hele kolom kunnen vullen over hoe hartveroverend ze weer was in de slotaflevering van afgelopen zondag. Ze is zo verplattelandst door haar liefde voor Evert dat er geen nette broek meer in haar kast hangt. Haar outfit voor het feestje bij Yvon had ze moeten lenen van haar zus, bekende ze bij binnenkomst. Al die negatieve reacties op internet? Ach joh, die leest ze niet. Bovendien dacht ze zelf bij het terugkijken ook wel eens: Maud, hou nou toch eens je mond. Zoveel zelfkennis en zelfspot, waar vind je dat tegenwoordig nog op tv?

Ook is het verleidelijk om over Rob te beginnen. De term ‘hommelkasten’ zal zijn onschuld nooit meer terugkrijgen, maar sinds vorige week betrap ik mezelf op medelijden met de fruitteler. Vol gegaan voor die ene die zijn hart meteen sneller deed kloppen, Wendy dus, maar met lege handen en een leeg bed geëindigd. Heel Nederland zag het allemaal al weken aankomen, hij helaas niet. En als beloning moet je dan naar het tuinfeest bij Yvon Jaspers om op een schapenvachtje en onder een snoer kerstlampjes pizza te eten en mens-erger-je-niet te spelen met een paar collega’s die fortuinlijker waren dan jij. Ik geef het je te doen.

Maar dat brengt me dus bij boer Hans en Annette. Die twee bewijzen dat het wel degelijk kan. Niet alleen aan Rob, maar aan alle mensen die hunkeren naar een tweede, derde of vierde liefde. Daarnaast zijn ze een lichtend voorbeeld voor de jonge garde, júist voor de jonge garde, die denken dat liefde een verlanglijstje is dat je loslaat op Tinder of dat de ware in een bikini op je zit te wachten in de jacuzzi van Lang Leve de Liefde.

Nee, kijk naar Hans en Annette. Mooier en eerlijker heb ik liefde zelden verbeeld en uitgelegd zien worden. Twee mensen die genieten van elkaar en geen onrealistische verwachtingen koesteren. Die weten dat er niks mooiers is dan de ander in de ogen kijken en jezelf zien. ,,Ik voel me zo rijk’’, verzuchtte Annette. Volgens Hans maakt het niet uit of je 19 bent of 69. ,,Het duurt allemaal wat langer, maar meer ook niet”, grinnikte hij. Gezien de manier waarop Annette haar lachende gezicht in haar handen verborg, had hij het niet bepaald over zijn schoenveters strikken. Ook dat is liefde: samen ginnegappen om een grapje dat enkel jullie twee snappen.

Ik hoop nu maar vurig dat de KRO-NCRV niet eerdaags een persbericht verstuurt dat de liefde tussen Hans en Annette bekoeld is. Want dan kan dit betoog zo in de prullenbak. Maar bovenal zou mijn geloof in de liefde een ernstige knauw krijgen.”

angela kijkt tv boer hans boer zoekt vrouw

#bzv #angelakijkttv