Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Veelgestelde vragen

Sowieso meerdere foto's plaatsen bij je profiel vergroot de kans op contact aanzienlijk. Jij wil die ander 'bekijken', maar hij/zij JOU óók! Het geeft nooit helemaal 100% weer hoe iemand in werkelijkheid is, het geeft derhalve tóch een beeld. Daarom is meerdere foto's van groot belang. Dan krijg, en geef, je wél een beter beeld. Je plaatst je profiel tenslotte op een datingsite (die alleen toegankelijk is voor leden). Maak voor het maken van die foto's heel eventjes tijd. Vraag iemand foto's van je te maken. Trek een jas aan, doe een vest aan, das om en ga zitten op de leuning van een stoel in de woonkamer (let op de achtergrond). Ga bij het raam staan. Of op een balkon. Neem een foto van dichtbij. Doe even een andere jas aan - winter of zomer maakt nooit uit voor foto's - ga naar buiten. Maak foto's op je oprit, midden op straat, tegen een schuur aan, een boom, op een weiland, voor een struik, etc etc. Neem foto's van dichtbij! Maak foto's van veraf. Een foto van de zijkant. Jas dicht, jas open, hand in de broekzak, doe een sjaal om etc etc. Het kost je nog geen tien minuten! Je zult blij zijn met het resultaat. "Zien doet verkopen"... :)


Wanneer een lid jou een bericht stuurt gaat het direct naar je mailbox op de website. Dating Oost stuurt een automatisch bericht naar jouw persoonlijk e-mailadres, waarin staat dat iemand jou een bericht heeft gestuurd via DatingOost. Vervolgens kun je inloggen via www.DatingOost.nl en klik je op 'berichten'. Daar kun je het binnengekomen bericht lezen en een antwoord terugsturen. Geef nooit te snel je e-mailadres en/of telefoonnummer. Mail minimaal een paar keer heen en weer alvorens je prive gegevens af te geven. Een 06-nummer doorgeven kan natuurlijk wanneer je wilt afspreken. Dit 06-nummer kun je eventueel blokkeren wanneer je naderhand geen interesse meer hebt....


Berichten versturen via DatingOost gaat totaal anoniem. Geef daarom nooit te snel je eigen e-mailadres. Via de site is alles beveiligd. Tevens is de manier van berichten versturen gemoderniseerd. Normaal moest je wachten tot het bericht binnen was bij de ander op zijn/haar computer. Nu zie je het direct op je eigen scherm! Dus kun je direct berichten versturen naar elkaar. Net als Whatsapp.


Je kunt je personalia, e-mailadres en wachtwoord veranderen onder het kopje 'instellingen', dit staat onder 'mijn profiel'. Je vindt deze link alleen als je bent ingelogd. Nadat je de wijziging hebt ingevuld klik je op knopje 'aanpassen' en je persoonlijke pagina is aangepast.


Dit is de manier om met andere leden in contact te komen. Wanneer je een bericht typt zie je dit direct bovenin je tekstscherm; met tijd en datum erbij vermeld. Op deze manier weet je ook dat het bericht verzonden is. Net als bij Whatsapp via je telefoon. Wanneer hij/zij antwoordt zie je dit ook direct verschijnen. Na verzending van het eerste bericht krijgt diegene hiervan bericht in zijn/haar prive mail.


Als een lid jou een bericht stuurt gaat dat rechtstreeks naar jouw profiel/account (account=lidmaatschap) op de site, te lezen in 'berichten'. Wij verzenden vervolgens ook een bericht naar jouw persoonlijke e-mailadres om je dit te laten weten. Om dit te kunnen lezen log je eerst in op DatingOost.nl. Als je iets terug wilt sturen klik je op Antwoorden. Je schrijft je eigen vriendelijke bericht en stuurt dit weer terug. Of je kiest voor de rode button met de tekst 'Geen interesse'. Hierin staat een kant en klare tekst dat je geen verder contact wilt. Klik erop en lees. Je hoeft het dan nog niet te verzenden. Wanneer je een bericht beantwoordt wordt dit direct naar zijn/haar Berichten/Chat gestuurd. DatingOost.nl laat vervolgens per e-mail naar het prive-mailadres weten dat jij een bericht hebt verstuurd. Berichten versturen kan alleen als je geregistreerd bent als lid. Alle communicatie met andere leden blijft bij DatingOost.nl, zodat je nooit persoonlijke gegevens hoeft uit te wisselen. Geef nooit te snel je e-mailadres en/of telefoonnummer. Mail minimaal een paar keer heen en weer via DatingOost alvorens je privé-gegevens af te geven. Een 06-nummer doorgeven kan natuurlijk wel wanneer je wilt afspreken. Dit 06-nummer kun je eventueel blokkeren wanneer je naderhand geen interesse meer hebt in elkaar....


Nee, wanneer men zich inschrijft zal deze net zolang lopen als je bij de afsluiting bent overeengekomen. Je kunt wel tijdens je lidmaatschap je profiel even laten 'verdwijnen'. D.w.z. dat je jouw profiel even 'onzichtbaar' kunt maken voor anderen. Even een time out nemen om welke reden dan ook. Dat kan via 'Instellingen'. Rechts onderaan deze pagina staat de link 'Mij niet weergeven op de website'. Dit kun je te allen tijde weer wijzigen.


Je kunt voor alle vragen contact opnemen met info @ DatingOost.nl vermeld hierbij wel je lidnummer, voor- en achternaam en je e-mailadres waarmee je staat ingeschreven op DatingOost.nl


DatingOost.nl richt zich puur en alleen op de oostelijke kant van Nederland. Uit onderzoeken is gebleken dat maar weinig mensen er voor voelen te verhuizen naar een andere kant van Nederland, ondanks dat daar misschien hun ware liefde woont. Vaak wordt dan toch gekozen voor een contact in de buurt. Ook is gebleken dat studenten uit het oosten, na hun studie elders in Nederland, inmiddels getrouwd met kinderen, graag weer terug willen naar het oosten van het land.


Bij DatingOost.nl staat privacy hoog aangeschreven. DatingOost wil niet dat alle foto's van haar ingeschreven singles voor iedereen zichtbaar zijn. Pas wanneer iemand officieel ingeschreven staat, kunnen alle toegevoegde foto's bekeken worden. Zelfs dan nog kan een member (lid) zelf bepalen of deze foto voor andere leden zichtbaar is. Wanneer iemand bijvoorbeeld een publieke functie heeft, kan dit een punt zijn voor deze persoon.


FAQ Frequently Asked Questions, betekent: Veel Gestelde Vragen Een FAQ-lijst is een lijst met veelgestelde vragen over een onderwerp en de antwoorden daarop.


Dat is moeilijk te zeggen. Het hangt er voornamelijk van af hoe jij jouw karakteristiek neerzet. Alleen antwoorden invullen via de vragenlijst geeft geen juist beeld van jezelf als persoon. Erg belangrijk is om een leuk en lekker lopend verhaaltje te gaan maken. Vind je dit moeilijk? Je kunt hulp vragen bij het maken van je profielschets.


Stuur dan nóg een keer een bericht met de vraag waarom je geen antwoord krijgt. Het kan zijn dat iemand geen betaald lid meer is en dan geen berichten kan lezen. Stimuleer hem/haar op deze manier nog een keer een lidmaatschap aan te gaan. Blijf actief je berichten versturen. Dating Oost kan alleen maar groter worden wanneer alle leden actief zijn en blijven. Geef nooit te snel je eigen e-mailadres en/of telefoonnummer. Mail minimaal een paar keer heen en weer via DatingOost alvorens je privé-gegevens af te geven. Een 06-nummer doorgeven kan natuurlijk wel wanneer je wilt afspreken. Dit 06-nummer kun je eventueel blokkeren wanneer je geen naderhand geen interesse meer hebt in elkaar....


DatingOost.nl richt zich puur op Oost Nederland.


Men is vrij om zich in te schrijven, wonend in of (net) buiten Oost-Nederland. Echter, de meeste leden (via de Persoonlijke Bemiddeling of op onze Datingsite) komen gewoon echt uit de regio Oost-Nederland. Daarbij staat de woonplaats vermeld bij ieder lid.


Waarschijnlijk is je betaling dan niet goed doorgekomen. Wanneer via een eenmalige incasso is betaald en deze kon uiteindelijk niet afgeschreven worden van je bankrekening, dan krijg je hiervan automatisch bericht. Dan moet je het later gewoon nog eens proberen. Het beste is je betaling te doen via Ideal. Stuur een e-mail naar betaling@DatingOost.nl met hierin je vraag waarom je nog steeds je berichten niet kunt lezen. DatingOost zal er alles aan doen om het zo snel mogelijk na te kijken en je vraag te kunnen beantwoorden.


De betaling om je lidmaatschap te verlengen of actief te maken gaat via deze site. Internetdating doe je helemaal zelf, zo ook de betalingen. Er verschijnt vanzelf een 'pop up' in beeld waarop je kunt klikken om Full Member (een volwaardig jaarlidmaatschap) te worden. Dat betekent dat je andere singles aan kunt gaan schrijven. Vervolgens kom je in het betaalmenu, waarna je via IDeal kunt betalen. Je lidmaatschap is nu automatisch actief. Heb je geen IDeal, neem dan even contact met ons op om zelf handmatig je lidmaatschap aan ons over te maken. Wanneer je na je betaling niet direct verder kunt is het misschien verstandig om eerst uit te loggen en daarna opnieuw in te loggen.


Het klopt dat je een code van cijfers krijgt toegestuurd. Maar ook een activeringslink. Klik op deze link en je bent automaisch actief op de site. Om later in te loggn gebruik je de code met cijfers. Onder 'Persoonlijk' in de balk bovenin je scherm kun je je wachtwoord wijzigen. Kies altijd voor een makkelijk te onthouden wachtwoord (met letters).


Je staat (nog steeds) vermeld op de site. Er kan een vergissing in het spel zijn, maar het kan ook zo zijn dat je je niet hebt uitgeschreven. Wanneer je niet meer betaald blijf je toch op de site vermeld staan. Dat vinden wij wel zo eerlijk.Wanneer anderen namelijk interesse hebben kunnen zij wel reageren. Jij kunt dan zelf kiezen of je alsnog een betaald lidmaatschap wilt om deze berichten te beantwoorden.


Je gaat naar de site www.DatingOost.nl en kijkt waar het woord inloggen staat. Daar vul je je e-mailadres en je wachtwoord in (je wachtwoord heb je zelf ingevuld en verzonnen tijdens je aanmelding) en je bent ingelogd.


Wanneer iemand een bericht van jou ontvangt en hij/zij is geen betaald lid, dan krijgt hij/zij, net als anders, een mail in de inbox (priv?) dat er op Dating Oost een bericht voor hem/haar is binnen gekomen. Echter, als hij/zij geen betaald lid is, kan dit bericht ook niet geopend worden. W?l kan hij/zij zien wie het gestuurd heeft. Dat betekent dat hij/zij ook jouw profiel kan lezen. Alleen kan hij/zij jouw bericht niet beantwoorden.


Wij hebben alleen een jaarabonnement, omdat dit erg laag van prijs is. Dit bedrag betaal je bijvoorbeeld bij andere (landelijke) datingsites per kwartaal. Wij kunnen hier niet mee concurreren en bieden daarom een lidmaatschap aan van een jaar voor een kleiner bedrag.


Je kunt te allen tijde je profiel verwijderen van DatingOost.nl onder 'Instellingen'. Deze button vind je onder 'Mijn Profiel'.


Klik op 'Instellingen' bovenin de balk. klik vervolgens op de links recht onderin op deze pagina: 'Mij niet weergeven op de Website'. Deze functie is voor mensen die bijvoorbeeld even aan het daten zijn. Dan kun je op een rustige manier elkaar leren kennen, zonder dat anderen je óók gaan aanschrijven. Is het uiteindelijk niets geworden, dan zet je jouw profiel weer op 'zichtbaar'.


Dan kun je het beste de binnenkomende post van Daitng Oost als 'gewenst' aanmerken.


Een Full Member lidmaatschap (=volledig lid) betekent dat je nu een betaald lidmaatschap aangegaan bent met Dating Oost. Wanneer je geen Full Member bent kun je wel alle profielen van de singles lezen, maar je kunt ze geen bericht sturen en ook geen ontvangen berichten lezen. Bij een Full Member lidmaatschap kan dit wel.


DatingOost heeft alleen maar leden uit Oost-Nederland. Dit is een kleiner gebied dan heel Nederland. Ben je ingeschreven op een landelijke datingsite dan ontvang je vanuit alle windstreken e-mails, ongeacht woonplaats. Dan lijkt het alsof je meer reacties ontvangt. Het is gewoon een feit dat de mensen hier allemaal wat afwachtender zijn. Dat zijn we zelf ook allemaal. Wij moeten allen meer ons best doen en veel mensen aanschrijven. Van actie, komt REactie. Dus, ga voor je toetsenbord zitten en schrijf die leuke man of vrouw!


DatingOost richt zich alleen op man-vrouw relaties. Dit is een bewuste keuze. Wanneer DatingOost het man-vrouw concept goed gefundeerd heeft in het oosten, kunnen wij pas overgaan tot een eventuele website voor vrouw-vrouw en man-man relaties. Dit is echter een ver toekomstplan. Wij gaan hier ook geen speculaties over doen.


Voeg je foto toe. Nadat je dit hebt gedaan kies je bij het tekentje naast jouw foto of de foto openbaar is of niet. Wanneer jij jouw foto wil laten zien aan een kandidaat ga je terug naar dit icoontje en deze geeft jou dan de keuze om het lidnummer in te vullen van diegene waarvan jij vindt dat hij/zij jouw foto mag zien.


Digitale foto's kun je toevoegen onder het kopje 'mijn foto's (onder Persoonlijk) of aan de rechterkant onder de button 'foto toevoegen'.
Uiteraard eerst even inloggen.


Wanneer je geen digitale foto's hebt adviseren wij je een kennis/vriend/familielid te vragen om een stuk of wat foto's van jou te laten maken met een digitale camera. Via een smartphone/Iphone is dit natuurlijk ook te verwezenlijken. Uit een grote serie foto's zijn er altijd 3 tot 5 foto's geschikt om toe te voegen aan je profiel. Zorg dat je wisselende foto's maakt: in de tuin, op de oprit, op een bankje, jasje aan, vestje uit, shawl om, etc etc etc Wanneer je foto's te groot zijn kun je ze te allen tijde naar ons mailen. Wij plaatsen ze graag voor je bij jouw profiel. Mail jouw foto's naar foto @ datingoost.nl


DatingOost staat het gebruik van 'nicknames' niet toe. Wanneer je een andere naam wilt gebruiken en je kunt dit niet meer wijzigen, kun je ons altijd mailen. Wij wijzigen jouw naam met alle plezier in een andere naam. Echter, niet in 'nicknames', alleen in normale namen.


Iedereen krijgt een melding in zijn/haar eigen prive-mailbox dat er een bericht is verzonden naar zijn/haar profiel op DatingOost. Ook wanneer iemand geen actief (lees: betalend) lid meer is krijgt deze persoon hier bericht van. Dit betekent dat iemand op deze manier ook getriggerd kan worden om zich opnieuw als actief member aan te melden, bij eventuele interesse. Wanneer iemand niet (snel genoeg) reageert adviseren we ook om na enkele dagen opnieuw een mail te sturen, met in de kop een ander onderwerp, opdat diegene zijn/haar toegezonden bericht gaat lezen, maar vooral ook gaat beantwoorden! NB. Geef nooit te snel je eigen e-mailadres en/of telefoonnummer. Mail minimaal een paar keer heen en weer via DatingOost alvorens je privé-gegevens af te geven. Een 06-nummer doorgeven kan natuurlijk wel wanneer je wilt afspreken. Dit 06-nummer kun je eventueel blokkeren wanneer je geen naderhand geen interesse meer hebt in elkaar.... Geef vanzelfsprekend nooit je adres aan iemand waarvan je nog niets weet. Minimaal meerdere keren daten voordat je jouw adresgevens af gaat geven, is ons advies.


Je kunt voor alle vragen, problemen of suggesties contact opnemen met DatingOost via : info @ DatingOost.nl Vermeld altijd je naam en lidnummer van DatingOost.nl.


Je klikt op het profiel van diegene uit je favorietenlijst en rechts zie je dat je hem/haar daar weer kunt verwijderen.


Je kunt je gewoon gratis aanmelden en/of inschrijven (inschrijven betekent: profiel maken). Beide kan gewoon zónder te hoeven betalen.


Check je spambox of 'ongewenste mail'. En sla info@datingoost.nl direct op in je contactlijst in je mailbox.


Onder je foto's staan icoontjes waarmee je de foto's 'rechtop' kunt zetten. Hier kun je ook je foto op 'niet zichtbaar' zetten. Dit gebeurt vaak wanneer men even aan het daten is. Dit kan te allen tijde gewijzigd worden.


Wanneer je moeite hebt met het invullen van je profiel op DatingOost, kun je ons om hulp vragen. Wij helpen je dan op ons kantoor in Almelo met het invullen. Oftewel, wij doen dat dan vóór jou! We maken ook enkele foto's van je en voegen deze ook toe. Kosten €50,- per uur. Je kunt bellen met kantoor 0546-492899


Nee, helaas. Die functie hebben wij niet. Het gaat erom dat iemand antwoordt. Stuur na een paar dagen nóg een keer een bericht. Geef niet op.


Natuurlijk kan dat tegenwoordig! Actie is reactie.


Wanneer je nieuwe foto's toevoegt aan je profiel krijgen mensen in een brede leeftijdsgroep om jouw profiel heen, hiervan bericht in hun eigen prive mailbox. Dus voeg vaak nieuwe foto's toe of wijzig ze met enige regelmaat.


Wanneer je in iemands 'favorieten' staat, dan kan die ander jou nog wel berichten. Je kunt zelf ook altijd nog berichtjes sturen als je op 'niet zichtbaar' staat.


Onze prijs is zo laag alsof het een half jaarlidmaatschap is. Het andere halve jaar krijg je van ons cadeau.


Je kunt te allen tijde iedereen een bericht sturen. Wel of geen ‘match’. Een match betekent letterlijk dat jullie tweeën misschien bij elkaar zouden kunnen passen. Bij Dating Oost betekent het: "Gebaseerd op leeftijd; neem eens een kijkje op dit profiel. Lees het eens. Misschien kan deze persoon iets voor jou zijn….." Een soort ‘wake up call’. De persoon in kwestie zoekt dus niet specifiek contact met jou; het gaat via ons geautomatiseerde systeem.


Je kan inderdaad anderen toegang geven tot jouw profielfoto’s. Dat kan je doen als je het profiel van iemand anders bekijkt, dan klik je op ‘Geef toegang tot al jouw foto’s’.


Dating Oost verlengt NIET automatisch het lidmaatschap van haar leden. Je moet ZELF je account verwijderen van de site via 'instellingen'. Dit staat ook in onze voorwaarden. Ook al is je betaald lidmaatschap afgelopen, je blijft zichtbaar op onze datingsite en benaderbaar voor andere leden. Wanneer je als niet betaald lid een berichtje binnenkrijgt en je wil deze beantwoorden, dan moet je opnieuw je lidmaatschap weer activeren cq. betalen.


'Hoi, ik heb je bericht gelezen en wil je toch even laten weten dat ik momenteel helaas niet geïnteresseerd ben om met jou in contact te komen. Veel succes verder bij het vinden van een leuk contact via Dating Oost!' Bovenstaande regels is de tekst die je naar iemand kunt sturen als je geen interesse hebt. Niet iedereen is er even goed in om een keurig berichtje terug te sturen wanneer ze hem of haar niet zo leuk vinden. Dan laten ze het daar dan maar bij. Dat is nog veel onbeleefder. Je moet altijd die ander terugschrijven. Daarom staan er twee buttons (keuze knoppen) onderaan het eerste ontvangen bericht van iemand die jou aanschrijft. Als je klikt op 'antwoorden' dan maak jij je eigen berichtje terug. Maar, als je klikt op 'geen interesse' dan verschijnt deze tekst: 'Hoi, ik heb je bericht gelezen en wil je toch even laten weten dat ik momenteel helaas niet geïnteresseerd ben om met jou in contact te komen. Veel succes verder bij het vinden van een leuk contact via Dating Oost!' Helemaal kant en klaar. Je kunt deze tekst ook nog aanvullen met je eigen woorden of de tekst iets wijzigen. En dan pas klik je daadwerkelijk op 'verzenden'. Alles om het je gemakkelijk te maken.


Het algemene advies bij internetdaten is: mail niet teveel tekst (lees: info) aan elkaar en mail niet te lange tijd met elkaar. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Je gaat je nl. een (ander) beeld van elkaar vormen door middel van het schrijven. De een schrijft mooi en goed en de ander (misschien wel dyslectisch) schrijft niet zo goed of kort. De indrukken zijn soms te divers en in werkelijkheid totaal anders. Mail een paar keer heen en weer en spreek vrij vlot af voor een leuke wandeling met daarna pas die kop koffie of lekkere, gezellige lunch.


Als je in je berichtenbox kijkt, zie je nog steeds het profiel van diegene waar je op gereageerd hebt. Dat betekent dat het profiel/aanmelding nog steeds op DatingOost staat. Echter, wanneer je de naam opzoekt zie je deze níet meer. Dit betekent dat deze persoon ondertussen z'n eigen profiel op ‘niet zichtbaar’ heeft gezet. Hij/zij is niet meer zichtbaar en dus niet meer benaderbaar voor anderen. Bij DatingOost blijven dan wél de gesprekken onderling bestaan. Het kan nl. gebeuren dat je goed mailcontact hebt met iemand en dan niet meer aangeschreven wil worden door anderen. Maar je wil wel samen nog op een beveiligde manier verder mailen, alvorens je privémailadressen uit te wisselen. Dat kan dan op deze manier. Vandaar dat wanneer je hem/haar zoekt op naam en deze niet meer vindt, maar dat je nog wel in de berichtenbox op 't profiel kunt klikken. Ook al heeft zij/hij jouw eerder verzonden berichten aan hem/haar niet beantwoord, het systeem registreert een contact, dus dat blijft bestaan.


Wanneer je jouw profiel hebt verwijderd, omdat je dacht dat je nieuwe contact stabiel genoeg was - of om welke reden dan ook - en je wil graag weer gebruik maken van hetzelfde profiel, dan kan dit eventueel teruggezet worden door de webmaster. Aan deze handeling zijn echter wel kosten verbonden. Dit kost €30,- Neem hiervoor contact met ons op via info@DatingOost.nl