Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Het wordt in Ruurlo serieus met de liefde - (be)wandel Het Liefdespad

Uit: www.achterhoeknieuwsborculoruurlo.nl/nieuw...

loveseats Het Liefdespad Ruurlo Foto: Jan Hendriksen   stichting het liefdespad Bert van Zijtveld Marijke van Haaren Alain Schepers  www.liefdespad.nl

Foto: Jan Hendriksen

Diverse nieuwe ‘loveseats’ op vijf km lange wandelroute

12 april 2021 - Door: Jan Hendriksen

RUURLO - Het Liefdespad in Ruurlo begint nu echt serieuze vormen aan te nemen. Op Valentijnsdag 2020 opende de Gelderse gedeputeerde Jan Markink op het Kerkplein deze bijzondere kunstwandelroute. Enkele weken later zorgde corona ervoor dat de verdere ontwikkeling tot stilstand kwam. Maar de komende weken loopt het aantal ‘loveseats’ op de wandelroute op tot tien.

De initiatiefnemers hebben de laatste maanden niet stilgezeten en nu het zonnetje weer gaat schijnen is de route langs bijzondere kunst klaar om de harten van de wandelaars sneller te laten kloppen. Marijke van Haaren is de kersverse voorzitter van de Stichting Het Liefdespad. Aan haar de vraag: Wat is Het Liefdespad? “Het is een wandelroute van net iets meer dan vijf kilometer door de groene boorden van Ruurlo. De route is een rondgang langs verschillende ‘loveseats’, bijzondere kunstwerken gemaakt door gevestigde namen en aanstormend talent in de Nederlandse kunstwereld.”
Inmiddels staan zeven kunstwerken op hun plek. ”Eigenlijk acht, als je het stenen bankje - wij noemen het de oudste loveseat van Nederland - meetelt”, aldus Marijke van Haaren. “De komende weken worden er nog twee kunstwerken aan de route toegevoegd. In de wat verdere toekomst willen we graag nóg twee kunstzinnige loveseats plaatsen.”


Vers bloed

Ook voor de Stichting Het Liefdespad was afgelopen jaar een bijzonder jaar. Het Liefdespad was een idee van horeca-ondernemer Bert van Zijtveld. “Samen met tal van zogenaamde ‘founders’ heeft hij de afgelopen jaren de wandelroute vormgegeven. Door corona is de stichting een tijdje minder zichtbaar geweest. Met vers bloed in het bestuur is het nu tijd om naar buiten te treden en te tonen wat Ruurlo allemaal te bieden heeft. Dat gaat verder dan alleen de wandelroute en de kunstwerken. Ook het gezellige centrum en trekpleisters als Museum More en Het Doolhof noemen wij in één adem met Het Liefdespad”, zegt Van Haaren.


Bijzonder

Stichting Het Liefdespad laat bij monde van bestuurslid Alain Schepers weten dat de loveseat aan de Binnemansdijk een permanent onderdeel is van de kunstwandelroute. “We hebben tijdens de coronacrisis als stichting wat gas teruggenomen; ook in de communicatie. We hadden de komst van dit kunstwerk wellicht in een eerder stadium kunnen aankondigen en hier uitleg over kunnen geven. Die communicatie pakken we nu - met het eind van de lockdown in zicht - weer voortvarend op. Ons doel is om met Het Liefdespad mensen nader tot elkaar te brengen. Kunst is daarbij een belangrijk middel. En zoals dat bij kunst hoort, kun je daar verschillende meningen over hebben en raak je daar nooit over uitgesproken.”


Boekwerkje

Op dit moment zijn er gidsjes in ontwikkeling die meer uitleg geven over de kunstwerken en de kunstenaars. Alain Schepers: “We werken aan een boekje dat je straks op toeristische plekken kunt kopen. Daarin staan vragen en opdrachten waarmee je al wandelend meer over jezelf vertelt en meer te weten komt over je wandelpartner(s). Zo keren de wandelaars huiswaarts met onverwachte kennis en inzichten over mensen die ze al dachten te kennen. Tijdens het wandelen worden herinneringen gemaakt die hopelijk een leven lang meegaan. Dit gidsje wordt daarmee een waardevol tijdsdocument.”


Informatie

De komende tijd treedt Het Liefdespad steeds actiever naar buiten. Op de website zijn alle ontwikkelingen te volgen en ook wordt vaker actief publiciteit in de media gezocht. Met de wandelroute wil de Stichting Het Liefdespad de Achterhoek en Ruurlo nog meer kleur en liefde geven.
Meer informatie over Het Liefdespad is te vinden op onderstaande website. Het niet-commerciële initiatief heeft ook een facebookpagina en een Instagram-account.

www.Liefdespad.nl
Facebook: HetLiefdespad
Instagram Het Liefdespad Ruurlo