Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

nog altijd een waas van verborgen ongemakkelijk gevoel als wij vertelden hoe we elkaar ontmoet hebben

Precies 3 jaar geleden schreef ze me, een paar dagen nadat haar vriend was overleden. Haar echtgenoot overleed 6 jaar daarvoor. En wéér was ze alleen. Ik mailde haar een tijdje geleden opnieuw; geen antwoord. Ik ging online op zoek en ja, je raadt het al, ook zij is nu overleden. Ik was even van slag. Ik neem je mee in onze mailwisseling.

----------------------------------------

Dag medewerkers van Dating Oost.
Misschien is het niet gebruikelijk wat ik doe, maar wil toch wat aan jullie kwijt. In 2016 heb ik de stap gewaagd naar een datingavond van jullie te gaan. Heel nerveus natuurlijk en met klamme handen. Het viel best mee en de stap is gezet. Gepraat, geborreld en met een goed gevoel naar huis.
De 2e keer weer, maar toen in een andere ruimte van hetzelfde uitgaanscomplex. Daar heb ik kennis gemaakt met de heer Jan van Roef*. Iemand oorspronkelijk uit Amsterdam die zich gesetteld heeft in Twente. We leerden elkaar beter kennen en zijn zelfs naar een salsa workshop van jullie in Hengelo bij Danscentrum El Centro de la Salsa geweest.
Uiteindelijk hebben we besloten om elkaar beter te leren kennen, want het klikte wonderwel tussen ons en hadden samen plezier. Het was een mooie periode. We kregen diepere gevoelens voor elkaar.
Gingen op vakantie naar Italië en leerden elkaars familie kennen. De weekenden waren een feest en echt om naar uit te kijken, maar we bleven op ons zelf wonen.
Voor april 2018 hadden wij al een maand vakantie geboekt in Italië, maar helaas werd Jan ziek en werd de vakantie gecanceld. Na enkele maanden van ziek zijn kregen wij te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Een agressieve vorm van kanker. Een triest gebeuren, elkaar gevonden maar uiteindelijk toch je partner verliezen.
Wel blij dat door jullie mogelijkheid ik Jan heb leren kennen en hij kleur in mijn leven bracht. Jan is overleden van zondag op maandag in het bijzijn van zijn zoons en mij. Wij hebben geprobeerd er voor hem te zijn en liefdevol verzorgd. Ook zijn wens thuis te willen sterven konden wij honoreren met de hulp van thuiszorg en palliatieve zorg.
Ik ben zo vrij geweest om dit met jullie te delen. Ook vanuit dat bij jullie het startpunt was van onze kennismaking. Omdat wij het zo leuk hadden met elkaar en genoeg hadden aan ons zelf zijn wij nooit meer naar jullie bijeenkomsten gegaan.
Als jullie dit schrijven te persoonlijk vinden mogen jullie dit na het lezen gewoon verwijderen.

Vriendelijke groeten,
Maria*

----------------------------------------

Van de redactie: De doelgroep van de singleparty’s waar deze twee mensen elkaar ontmoetten, was ±45-67jr. Zij waren van ruim boven deze leeftijdsgroep en durfden het blijkbaar toch aan om ook te komen.

*De namen zijn vanwege privacy gefingeerd.

----------------------------------------

Beste Maria,
Hartelijk bedankt voor je mailtje naar ons. Gecondoleerd. We zijn ontroerd door je mooie e-mail.
Wat ontzettend verdrietig dat jullie dit is overkomen. Maar, inderdaad, gelukkig een hele fijne tijd gehad. Het lag natuurlijk niet in jullie verwachting dat dit van zó korte duur zou zijn...
Heel fijn en attent van je dat je dit met ons deelt. We waarderen dit echt. En nee, jouw schrijven vinden we niet te persoonlijk. Heb je zelf ook kinderen? En hoe is je contact met de zoons van Jan? Kun je er met hen over praten en vind je begrip bij elkaar? Hopelijk heb je genoeg mensen om mee te praten na dit grote verlies. We horen graag nog eens van je.
Met vriendelijke groet,
Getty Schepers
DatingOost

------------------------------------------

TWEE DAGEN LATER EEN TWEEDE MAIL

Dag lieve Getty,
Dank voor Uw snelle reactie.
Het deed me heel goed dat te lezen en bedankt voor jullie meeleven. Ik heb zelf twee dochters. Ze zijn kerngezond en ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Na 37 jaar getrouwd zijn is mijn man in 2012 geveld door een hartstilstand overleden.
Een groot verlies voor iedereen, maar hij leeft voort door de verhalen van herinneringen. In 2016 kreeg ik tijdens het boeken van een vakantie een herseninfarct en belandde in het ziekenhuis. Wat een rare gewaarwording en confronterend als je linkszijdig verlamd bent. Een tijd van revalideren volgde en ik deed mijn best. Na een aantal weken kon ik weer lopen en kreeg mijn balans terug. In deze periode leerde ik Jan kennen en de rest van het verhaal kennen jullie.
In Jan verlies ik een zeer charismatisch persoon met zijn bijzondere warme stem.
Een Amsterdammer die zich gesetteld heeft in Twente. Ik heb veel Amsterdamse humor en uitdrukkingen gehoord. Niet altijd even fijntjes, maar wel recht voor de raap. Met zijn zoons en partners klikte het ook prima. Ik leerde zijn familie kennen en hij deed sightseeing Amsterdam met en voor mij. Hij stapte mijn wereld binnen, een multiculturele wereld (ik heb Indische roots) waar iedereen welkom was en alles meestal relax ging. Jan genoot hiervan; heerlijk, geen gedoe, geen geruzie! Hij hield van het eten, dus proefde alles. Hield vooral van sambal, hoe scherper hoe lekkerder!

Op de begrafenis waren veel mensen die afscheid wilden nemen van Jan. Een gevoelig kwetsbaar persoon die goed zijn gevoelens op papier kon verwoorden.
Begin 2018 lag er een boeketje bloemen met een gedicht op mijn auto en geen persoon te bekennen:

EEN NIEUW LEVEN IS BEGONNEN
EEN GEVOEL VAN EENZAAMHEID OVERWONNEN
GELUK HEEFT HET VERVANGEN
HET LEVEN IS EEN EN AL VERLANGEN

EEN VERLIEFDHEID UIT HET NIETS GEKOMEN
ZO MOOI DAT GEBEURT ALLEEN MAAR IN JE DROMEN

INTENS HEB IK GENOTEN VAN IEDER MOMENT
GEVOELENS ERVAREN DIE IK NIET HEB GEKEND
RESPECT EN WAARDERING EN AANDACHT GEKREGEN
MOMENTEN WAARNAAR IK VERLANGDE HEEL MIJN LEVEN

ZOMAAR OP MIJN PAD GEKOMEN
IK HAD HET ALLEEN MAAR DURVEN DROMEN
AFZ. 74 jaar en vijf en een halve maand

Hoe mooi is dit niet? Hier moet een vrouw toch voor smelten? Door dit te schrijven ben ik begonnen met de rouwverwerking. Juist omdat de begrafenis net achter de rug is en mij een goed gevoel gaf dat velen van Jan hebben gehouden. Hun aanwezig zijn deed me goed en het voelde aan als een warme deken. Ik voel me gezegend.
Fijn dat jullie als bureau dit opgestart hebben om de mogelijkheid en de gelegenheid te geven gelijkgestemden te ontmoeten voor een gezellig moment. Ik ben in ieder geval blij dat ik zoiets moois mocht ervaren, al was het maar kort.

Groet,
Maria.

--------------------------------------

14 dagen later mailde ik haar opnieuw:

Beste Maria,
Hoe gaat het nu met u? Wat mooi schrijft u over Jan. Prachtig.
En dat hij die blos bloemen op uw auto legde met een gedichtje…
Fantastisch.
Ik kreeg en krijg er opnieuw kippenvel van…
Zoooo ontzettend jammer dat het zo moest eindigen……

Met vriendelijke groet,
Getty Schepers
Dating Oost

-------------------------------------------------------------

Een dag later beantwoordde ze m’n mail alweer. Tijdens het lezen van deze mail besefte ik toen dat haar vriend nog maar net was overleden!

Dag Getty,
Nu ik al zoveel gedeeld heb met jullie, neem ik de vrijheid maar om uw voornaam te gebruiken.
Je mail kwam op het juiste moment binnen. Ik was aan de lat en heb mezelf bij elkaar geraapt om boodschappen te doen ondanks wind en regen. Het is nu ruim 14 dagen geleden dat Jan overleden is. Het bizarre is dat het normale leven zich gewoon presenteert terwijl bij mij alles stil lijkt te staan.
Het besef begint bij mij door te dringen; dood, zo definitief!!!!!
Vreemd is het ook dat een toevallige ontmoeting kan uitgroeien tot zoiets moois en dàt op onze leeftijd en ieder met een behoorlijk levensbagage.
We wilden ons niet binden maar genoten van het samenzijn in de weekenden of met de familie samen en dan de vakanties in Italië.
Zoveel kleur hebben wij elkaars leven gegeven.
Nu....... Nu is Jan er niet meer en ik mis hem.
Ik had niet gedacht dat het zoveel impact zou hebben op mij omdat wij elkaar maar kort kenden.
Kort, maar wel intens en de tijd goed gebruikt om veel met elkaar te delen.
Het gevoel dat we elkaar mooier hebben gemaakt en het beste van ons naar boven hebben gebracht bleef ons bij.
Ik geloof dat liefde niet aan leeftijd gebonden is. Jullie zullen vast in jullie werk mooie ontmoetingen zien ontstaan.
Ik volg jullie ontmoetingsplaats / data / locatie.
Het klopt dat jullie vereenzaming op deze manier tegengaan.
Op een andere manier gelijk gestemd en ontmoeten en merken dat er zoveel meer mensen in dezelfde situatie verkeren.
Er ligt nog altijd een waas van verborgen ongemakkelijk gevoel als wij vertelden hoe we elkaar ontmoet hebben.
Durf en moed te hebben om tot actie te komen. Ja, eigenlijk de schaamte voorbij. Je moet het toch zelf doen! In deze tijd is het nu meer geaccepteerd. Zie tv programma van DRE HAZES (voormalig speeddatingprogramma gepresenteerd door André Hazes jr. Red.)
Er is ook meer aandacht voor senioren. Met belangstelling lees ik info over senioren in KBO-PCOB.
Wat is veel voorhanden in Nederland.
Ik dank jullie nogmaals voor jullie inzet/aandacht en gedrevenheid binnen jullie organisatie.
CHAPEAU!!!

Vriendelijke groet,
Maria

---------------------------------------

5 WEKEN LATER…

Beste Maria,
Hoe gaat het nu met u?...
Kunt u er een beetje met anderen over praten?
“Er ligt nog altijd een waas van verborgen ongemakkelijk gevoel als wij vertelden hoe we elkaar ontmoet hebben.”
Bijzonder is bovenstaande zin eigenlijk, hé?...
Zelfs in 2018 denken we allemaal nog een beetje ‘ouderwets’.

Met vriendelijke groet,
Getty Schepers
Dating Oost

-------------------------------------------------

TWEE UURTJES LATER:

Wat leuk, een berichtje van jullie.
Vanmiddag reed ik toevallig langs de locatie waar we elkaar ontmoetten en er kwam een glimlach op mijn gezicht, omdat ik me zeer goed herinner dat dáár de plek was waar ons contact begon.
Het is nu 2 maanden later dat Jan overleden is. Ik moet soms nog wennen dat ik nu meer tijd voor mezelf heb. Niet meer planmatig hoeft te denken/ verzorgen/ indelen. Dat alles is voorbij. Tijd genomen om te beseffen en eerst in stilte rouwen en gelukkig veel lieve mensen om me heen waar ik terecht kan en over Jan kan praten.
Ik pak de draad weer op in mijn dagelijks leven en koester de dierbare herinneringen in mijn hart.
Er is nog zoveel moois om van te genieten, maar wel jammer dat het met Jan nu al voorbij is.
Ik vind het zo attent van jullie deze spontane ‘nazorg’.
Jan had ook dat fijne gevoel toen hij een gesprek met U had en als het zo van pas kwam vertelden wij gewoon hoe wij elkaar ontmoet hebben.
Wat zij dan denken, boeide ons niet
Die ontmoeting heeft geleid tot......
Zelfs tot onze eigen verbazing.
Dit hadden we/ ik echt niet willen missen.
Vandaar dat ik met bijzondere gevoelens jullie op afstand volg.
Ik wens jullie dan ook veel gezelligheid en plezierige contacten.

Vriendelijke groeten,
Maria


Dit waren onze laatste mailtjes naar elkaar. Helaas is zij nu ook overleden ontdekte ik na enig speurwerk. Ik weet verder niets van mevrouw.
Deze mailwisseling is me altijd bijgebleven.
Mooi… maar, ook zo verdrietig.

Getty Schepers
matchmaker DatingOost
www.DatingOost.nl

verliefd verloren datingoost weduwe singlescafe singleparty ontmoetingsavond twente