Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

RTV OOst: Ouderen op date in Holten: 'Ik mis een arm om mijn schouder'​

Ouderen op date in Holten: 'Ik mis een arm om mijn schouder'

Daten is van alle tijden, althans, tot voor de coronacrisis. Door het virus werd afspreken lastiger en dus hunkeren verschillende mensen naar contact. Zo ook een aantal 60-plussers uit Overijssel, zij gingen gisteren op speeddate in Holten, georganiseerd door DatingOost.

Ouderen op date in Holten door DatingOost speeddate Outdoors Holten

Onder een parasol in de tuin van Outdoors Holten zit Rosa.

Ze is op een acht minuten-date met Tjeert. "Ik mis een arm om mijn schouder, daarom ben ik hier", vertelt Rosa. "Ik ben al tweeënhalf jaar weduwe. De eerste periode kom je wel goed door, maar dan denk je: als ik zo nog twintig jaar door moet..."

Zo'n vijftien mannen en vijftien vrouwen zijn naar Holten gekomen om te daten. De vrouwen zitten aan een vaste tafel, de mannen draaien elke acht minuten door. Na elke date geven ze aan of het voor hun een 'match' is, of niet. "Je merkt dat deze mensen hunkeren naar contact", zegt organisator Getty Schepers van DatingOost. "Natuurlijk speelt de coronacrisis daarbij ook een rol. De mensen zijn super enthousiast om elkaar te spreken."

Zo ook de datende Tjeert. Het eerste raakvlak met Rosa is gevonden, Tjeert schijnt goed te kunnen koken. "Haha, ja. Ze zoekt een man die goed kan koken. Dat komt goed uit. Het is super gezellig. Ook ik zoek iemand waarmee ik met plezier verder door het leven kan gaan."

"Ik ben nu al vijftien jaar alleen", vervolgt Tjeert. "Je wil graag iemand om je heen hebben waar je leuke dingen mee kan doen."

Succes
Veel ouderen zijn aan het daten met het doel om iemand te vinden die met ze verder wil leven, stelt Schepers. "Daarom komen uit elke sessie wel vervolgafspraken. Soms krijg ik mailtjes van mensen die dolgelukkig met elkaar zijn, een paar weken na het daten. Daar doe je het uiteindelijk voor. Het is toch prachtig om te zien?!"

Bekijk hier het gehele filmfragment van RTV Oost

bekijk hier het filmpje van RTV Oost speeddate senioren Outdoors Holten


Ook eens meedoen aan een speeddate?
Bekijk onze agenda: www.DatingOost.nl/agenda


Door: Teun van der Velden