Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Speeddate Enschede - Tubantia: 'Wie niet waagt, blijt alleen'.

Uit: Tubantia 4 november 2019

15428-a10f28e2438ff36b87e49d91ef2ce2e8.jpg

Senioren speeddaten in Lonneker: ‘Wie niet waagt, blijft alleen’

LONNEKER/ENSCHEDE - Allemaal hebben ze hetzelfde doel: een partner vinden. Dertig senioren uit heel Twente kwamen gisteren naar het Sprakel in Lonneker om te speeddaten. „Wie niet waagt, blijft alleen.”

Door: Wouke Gerritsma 04-11-19

Als je het niet probeert, vind je ook niemand. Dat is de overtuiging van de 71-jarige Györgyi van Nieuwenhuijsen uit Enschede. „Mijn man is zeven jaar geleden overleden. Ik vergeet hem niet, nooit. Maar, vrienden laten je vallen en alleen is maar alleen”, vertelt ze aan tafel 11.

Kaarsje

Op de tafel staat een kaarsje, er liggen wat rozenblaadjes en hartvormige snoepjes. „Met internetdating heb ik geen leuke ervaringen gehad, dus ik dacht: ik waag eens een poging met het speeddaten. Nerveus was ik niet, ik ben rustig naar Lonneker gereden”, zegt Van Nieuwenhuijsen, die niet met een specifiek doel op stap is gegaan. „Ik sta overal voor open, mits het goed zit natuurlijk. Wie niet waagt, blijft alleen.”

Waar het zoal over gaat in de acht minuut durende gesprekken? „Je vraagt naar iemands achtergrond, wat ze zoal in het leven doen. Voor mij is het best belangrijk dat iemand weduwnaar is. Je deelt dan dezelfde achtergrond en kan er met elkaar over praten.’’ Op haar papier met de namen van de dates heeft ze na vier rondes twee keer ‘ja’ geschreven. Over uiterlijk een week krijgen de dertig deelnemers te horen of er sprake is van een match.


Eenzaamheid

Volgens Getty Schepers, eigenaar van Dating Oost, is eenzaamheid een van de voornaamste redenen dat steeds meer mensen van 60 jaar en ouder meedoen aan het speeddaten en zich inschrijven bij datingsites. „Vaak hebben mensen wel een glimlach, maar als ze dan eenmaal hun verhaal vertellen tijdens een intakegesprek, blijkt er veel verdriet en eenzaamheid te zijn”, is haar ervaring.

„We hebben op moment zelfs een wachtlijst. Vorige week hebben we speeddates in Borculo georganiseerd. We hadden het maximale aantal deelnemers bereikt. Er zijn daar matches uit voortgekomen, heel leuk voor de deelnemers.’’

Een klik

„We hadden meteen een klik”, vertelt de 58-jarige Jolanda uit Oldenzaal over het eerste gesprek dat ze had. ,,Dit is de eerste keer dat ik aan speeddates meedoe. Natuurlijk is het spannend, maar iedereen zit in dezelfde situatie. Ik heb veel vrienden en aardige collega’s, maar dat is anders dan een partner waar je de dag mee doorneemt en waar je mee op de bank zit thuis. Tot nu toe ben ik de ware nog niet tegengekomen, dus ik had zoiets van: waarom zou ik niet meedoen?”

Ook Jolanda heeft ‘gekke situaties’ meegemaakt door het internetdating. „Dan blijkt iemand een profielfoto van tien jaar oud te hebben, of hij blijkt alcoholist te zijn. Hier weet je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt.”