Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Speeddaten voor senioren Tubantia 14-10-2019

Op ’t liefdespad in Stravinsky in Hengelo (ov), maar via de zijdeur

HENGELO - Tien mannen en tien vrouwen meldden zich zondagmiddag 13 oktober 2019 voor het speeddaten voor senioren, bij Stravinsky in Hengelo. Ze verkennen het liefdespad, via de zijdeur.

De keuze om in de vertrouwde lunchroom in hartje Hengelo de première van een speeddatesessie voor senioren te houden, is niet toevallig. Stravinsky kent een aparte zij-ingang. Gastvrouw Getty Schepers (Dating Oost) proeft nog steeds schroom voor speeddaten en singlecafés. Getty: "Je kunt nou eenmaal niet álles tegen je kinderen vertellen."

speeddaten senioren datingoost Stravinsky Hengelo

Niemand merkt dat op de eerste verdieping tien mannen en tien vrouwen, van ietwat gevorderde leeftijd, een partner zoeken. Speeddaten, aan tafeltjes tegenover elkaar. In 7,5 minuut (met de hand geklokt) proeven ze de niertjes van het andere geslacht, kijken in elkaars ogen, zien de ander bewegen, horen, luisteren en voelen of die magische klik er is of kan komen. Het luistert nauw.

Ine (68) uit Delden is voor het eerst present. Speeddaten? Hartstikke leuk. Voor een eerste indruk is dik zeven minuten zat. Ze is elf jaar single. "Ik ben niet snel tevreden." Ze kijkt scherp rond en ziet leuke, aardige kerels. "Dat valt niet tegen. Maar de hit? Dat denk ik niet."

De charme van speeddaten

René (70) uit Dedemsvaart zit tegenover Ine aan tafeltje nummer 4. Hij heeft er een uur rijden voor over om de 'minutenwals' te dansen. "De charme van speeddaten? Dat je direct een-op-een met elkaar praat, in plaats van eindeloos mailen of appen. Dat schiet niet op."

Boter bij de vis. Of niet natuurlijk. René is niet voor het eerst te gast bij Dating Oost. Tot een duurzame relatie heeft het (nog) niet geleid.

Alice (73) woont 35 jaar alleen. "Maar ik heb wel een langdurige latrelatie gehad." De Apeldoornse stond ooit al eens op een datingsite. "Maar uit een foto haal ik niks." Hier, bij het speeddaten, treft ze Bertus live. Dat hij van de zenuwen de zakkam - haartjes gekamd uiteraard - laat vallen? Aandoenlijke nervositeit, een halve eeuw na de eerste stuntelkus.

Isabel (63) uit Enschede geniet van ervaringen die ze opdoet. "Je moet een goeie match hebben, anders ben ik liever zonder." Ze ontmoet nieuwe mensen, van diverse pluimage. "Ook vrouwen. Ik sprak net iemand die graag wil wandelen." De speeddate als letterlijke kick-off.

Timmermansoog

Getty Schepers heeft door haar datingervaring een timmermansoog voor liefdesrelaties ontwikkeld. In haar hoofd koppelt ze al enkele senioren aan elkaar. Je ziet haar setjes-to-be beoordelen. Tegelijk relativeert ze. "Of mensen elkaar vinden, moet pas na een paar weken blijken, als ze elkaar minstens drie keer hebben gezien." Haar advies: doe leuke dingen samen, koffiedrinken of wandelen. Pas dan ontdek je of de ander echt past.

speeddaten senioren datingoost Hengelo Stravinsky Hengelo (ov)


Door: Bert Janssen
Uit: Tubantia