Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Tips voor je 1e date

Enkele belangrijke tips wanneer je weer gaat daten

Eerste afspraak - Spreek af op een duidelijke plek en ga erop uit
Niet elkaar aanstaren en ‘interviewen’ in een restaurant, maar ga er samen op uit. Ga tijdens je 1edate eerst gezellig wandelen in een mooi bos of natuurgebied. Spreek af op de parkeerplaats en drink na afloop pas die kop koffie.

Waarom eerst wandelen en dan pas koffie met een gebakje? Omdat je tijdens het wandelen tot rust komt. Even ontspannen vóórdat je tegenover elkaar zit. Voor velen is dit de eerste keer, dat geeft spanning. Naast elkaar wandelen betekent genieten van de natuur. Er mag een stilte vallen. Niemand luistert op een druk terras mee tijdens jullie eerste kennismaking. Je kijkt elkaar niet steeds zo aan. Je komt geen bekenden tegen. Daarna lekker neerploffen op een terrasje. Gezellig toch?


Niet wandelen?
Alternatief voor een wandeling is een bankje in de natuur, óf aan de rand van dat bos of in een mooi park. Er is meer vrijheid om te praten op deze manier. Wil je niet wandelen, of kún je dat niet, spreek dan ook niet af in een overvolle foyer bij Van der Valk bijvoorbeeld. Spreek af dat je precies naast de trap bij de entree gaat staan met een rode of groene jas aan...
Of spreek af op de parkeerplaats van de gelegenheid waar je koffie gaat drinken. Ga dan samen naar binnen.
Maar tóch adviseren we jullie 1edate in de natuur.


Tweede én derde date (afspraakje)
Oók deze twee ontmoetingen zijn ontzettend belangrijk. Geef elkaar de kans. Sommige mensen zijn ECHT zenuwachtig voor zo’n eerste afspraak en reageren soms verkeerd of zeggen net die ‘foute’ dingen die jij misschien nét niet wilt horen - of kletsen teveel - of juist te weinig.
Geef elkaar daarom gewoon nóg een kans. Zeg ook duidelijk tegen elkaar: ‘Laten we elkaar geen illusies maken, maar gewoon, geheel vrijblijvend, een 2e afspraak maken!’
Schep geen verwachtingen. Ga iedere date iets leuks doen. Ga naar de dierentuin, een museum, bezoek een marktje, een dorpje of leuk stadje. (Zie uitgaanstips)


Loop ook niet te hard van stapel inzake jouw eigen toekomstverwachtingen van een relatie…
Is jouw toekomstbeeld samenwonen? Begin er niet over; vind elkaar eerst maar eens leuk. De tijd zal het leren.

Aandachtspunt
Luisteren naar elkaar. Praat zelf niet teveel en vraag ook dingen áán elkaar.
Iedereen heeft een rugzak. Gooi ‘m niet direct leeg. Niemand heeft daar iedere 1e date zin in.
Geef heel simpel aan: “Oh ja, DatingOost adviseert ons hier nu nog niet over te beginnen. Ander onderwerp.”
Vermijd verhalen over ‘terreurscheidingen’. Houd het gezellig. Gewoon leuke verhalen en anekdotes vertellen.

Géén tweede keer?
Vind je het écht niet gezellig, sluit je ontmoeting dan af met het betalen van de koffie en wat vriendelijke woorden.
Blijf te allen tijde correct. Indien mogelijk vertel elkaar waaróm jij denkt dat het niet is wat jij ervan verwachtte. Wees eerlijk. Echter, gebruik niet de opmerking: ‘Ik ben er nog niet aan toe…’ Dán was je niet gaan daten. Wees altijd eerlijk.

Zorg dat je er goed uitziet ten tijde van je eerste date!
Die eerste indruk, hé. Kijk nog eens in de spiegel (van de kapper). Heren: koop misschien nu dat nieuwe overhemd, strijk je kleding, poets je schoenen en tanden, presenteer je zelf goed! De eerste indruk doet zóveel.
Dames, verzorg je haren, gebruik een beetje make-up/lippenstift als je dat normaal (bijna) niet doet, doe een leuke ketting om. Kortom, besteed aandacht aan jezelf. Het voelt gewoon goed wanneer je weer je weer met jezelf bezig bent. Velen denken: 'Is dat nu nodig deze tips?' Ja, dat is nodig. Niet iedereen is hip, jong en modern gekleed. Dat hoeft ook niet. Maar wel verzorgd! Zorg dat je een indruk achter laat.

Twijfels
Ga niet iemand thuis bezoeken of bij jou thuis uitnodigen. Maar vráág ook niet naar adressen of ‘Waar woon je?’.
Spreek op een neutrale plek af. In het kader van ieders privacy. Minimaal 5 afspraakjes buitenshuis.
De begintijd van misschien een nieuwe relatie, kan zó leuk zijn, die doe je niet meer over. Geniet daarom van die eerste leuke afspraakjes, wandelingen, uitjes, terrasjes en etentjes.
Leer elkaar heel rustig kennen, dat is het allerbelangrijkste. Geef het de tijd.


Protocol relatiebemiddeling:

Praat niet over je vorige dates. Een ander is daar niet in geïnteresseerd. Wel in jou.

Good Luck ♥♥♥
Dating Oost
Eerste date?