Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Tubantia: Speeddate voor senioren

Uit: Tubantia en De Stentor d.d. 30 oktober 2019

15427-68dfe820111f9f5ddac62b474026f826.jpg


Senioren op zoek naar de liefde tijdens speeddate bij Sprakel in Lonneker

LONNEKER - Gezellig bij Sprakel babbelen met andere charmante senioren. Een minuutje of acht met de een, en dan door naar een ander. Speeddaten voor senioren komt naar Lonneker.

DatingOost, een relatiebemiddeling voor senioren, houdt in deze regio vaker speeddates. Komende zondag staat Lonneker op de agenda. Alleenstaanden vanaf een jaar of 60 kunnen elkaar ontmoeten bij Sprakel aan de Dorpsstraat. Met een drankje erbij en een stopwatch mogen ze een minuut of acht met elkaar praten, daarna schuift iedereen een stoeltje door. Was het gesprekje leuk, dan kan er een kruisje worden gezet op een lijst met namen. Als er een match is, krijgt beiden elkaars telefoonnummer en daarna is het aan de singles om er eventueel een vervolg aan te geven.

Veel behoefte
Volgens organisator Getty Schepers is er onder senioren veel behoefte aan een partner om gezellige dingen te doen. De zondag is ook niet bij toeval gekozen voor de speeddate. „Zondag is een eenzame dag voor alleenstaande ouderen. Wij matchen dagelijks mensen in deze leeftijdsgroep en kennen als geen ander de soms verdrietige verhalen achter die altijd lachende, actieve opa. Men loopt niet te koop met eenzaamheid.”

De speeddate is in principe voor mensen van 60 tot 75 jaar. Uiteraard zijn er ook kwieke 75-plussers, zegt Schepers, maar dit is nu eenmaal de doelgroep. „En natuurlijk maken we wel uitzonderingen. Onlangs werd ik nog gebeld door iemand van 80, die wilde ook meedoen. En hij zag er ook echt nog héél goed uit!”

Puzzelen

Voor de zondag bij Sprakel is er veel animo. Er zijn nog wat plekken, hoewel Schepers inmiddels weet dat mannen zich vaak altijd op de valreep melden. Het is soms even puzzelen, maar ze zorgt ervoor dat er altijd evenveel mannen als vrouwen zijn. „Soms is er eentje meer of minder, maar dan kan er telkens iemand even een rondje wachten. Dat vindt bijna nooit iemand erg. Dan kan je even de administratie bijwerken en goed rondkijken, haha.”

De speeddate begint om 10.30 uur en meedoen kost 35 euro. Daar krijgen deelnemers ook koffie en een hapje en drankje voor.
Aanmelden is verplicht: 0546-492899.
Zenuwachtig zijn is niet nodig, belooft Schepers: iedereen wordt persoonlijk ontvangen.