Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

Wat te doen bij je 1e date

DatingOost datingsite datingbureau persoonlijke bemiddeling relatiebemiddeling relatiebemiddelingsbureau online dating


Enkele belangrijke tips wanneer je gaat daten


Eerste afspraak - Spreek af op een duidelijke plek en ga erop uit
Er wordt van je verwacht dat je binnen twee dagen een afspraak met elkaar maakt. Ons advies is: probeer elkaar te bellen direct ’s avonds na het eten. Dan zijn de meeste mensen thuis. Houd een 1e gesprek kort. Je moet elkaar echt ZIEN. Spreek af op een centrale plek tussen jullie beide woonplaatsen. Niet elkaar aanstaren en ‘interviewen’ in een restaurant, maar ga er samen op uit. Ga tijdens je 1edate eerst gezellig wandelen in een mooi bos of natuurgebied. Spreek af op de parkeerplaats en drink na afloop pas die kop koffie.
Uit de coronatijd overgebleven en werd als positief ervaren: neem zelf koffie en wat lekkers mee in een rugzak (of laat het in de auto) en geniet van deze kneuterigheid op een bankje in de natuur. Even helemaal alleen…. samen.
Waarom eerst wandelen en dan pas koffie met een gebakje? Omdat je tijdens het wandelen tot rust komt. Even ontspannen vóórdat je tegenover elkaar zit. Voor velen is dit de eerste keer, dat geeft spanning, stress. De één praat dan meer, de ander klapt misschien dicht. Geef het tijd. Naast elkaar wandelen betekent ook genieten van de natuur. Er mag een stilte vallen. Niemand luistert je gesprekken mee op een druk terras. Je komt in de natuur geen bekenden tegen. En dán na het wandelen (de stress is er van af) gezellig neerploffen op een (verwarmd) terrasje. Gezellig toch? Dit geeft rust. Dit advies is vanuit onze jarenlange ervaring.


Niet wandelen?
Alternatief voor een wandeling is een bankje in de natuur, óf aan de rand van dat bos of in een mooi park. Er is meer vrijheid om te praten op deze manier. Wil je niet wandelen of kún je dat niet, spreek dan ook niet af in een overvolle foyer bij Van der Valk bijvoorbeeld. Spreek af dat je precies naast de trap bij de entree gaat staan met een rode of groene jas aan...
Of spreek af op de parkeerplaats van de gelegenheid waar je koffie gaat drinken. Ga dan samen naar binnen.
Maar tóch adviseren we jullie 1edate in de natuur.


2e en 3e date
Oók deze twee ontmoetingen zijn ontzettend belangrijk. Geef elkaar de kans. Sommige mensen zijn ECHT zenuwachtig voor zo’n eerste afspraak en reageren soms verkeerd of zeggen net die ‘foute’ dingen die jij misschien nét niet wilt horen of kletsen teveel of te weinig.
Geef elkaar daarom gewoon nóg een kans. Zeg ook duidelijk tegen elkaar: ‘Laten we elkaar geen illusies maken, maar gewoon, geheel vrijblijvend, een 2e afspraak maken!’ Dan schep je geen verwachtingen. Ga ieder afspraakje iets leuks doen. Ga naar een fair, dierentuin, museum, bezoek een marktje, dorpje of leuk stadje. (Zie uitgaanstips in de bijlage)


Loop ook niet te hard van stapel inzake jouw eigen toekomstverwachtingen van een relatie…
Is jouw toekomstbeeld samenwonen? Begin er niet over; vind elkaar eerst maar eens leuk. De tijd zal het leren.


Aandachtspunt

Luisteren naar elkaar. Praat zelf niet teveel en vraag ook dingen áán elkaar. Vermijd verhalen over ‘terreurscheidingen’. Houd het gezellig. Gewoon leuke verhalen en anekdotes vertellen. Iedereen heeft een rugzak. Gooi ‘m niet direct leeg. Niemand heeft daar ieder eerste afspraakje zin in. Geef heel simpel aan: “Oh ja, DatingOost adviseert ons hier nu nog niet over te beginnen. Ander onderwerp.”


Géén tweede keer?
Vind je het écht niet gezellig? Sluit je ontmoeting dan af met het betalen van de koffie en wat vriendelijke woorden.
Blijf te allen tijde correct. Indien mogelijk vertel elkaar waaróm jij denkt dat het niet is wat jij ervan verwachtte. Wees eerlijk. Mensen kunnen er ook wat van opsteken, hé. Gebruik nooit de opmerking: ‘Ik ben er nog niet aan toe…’ Dán was je niet gaan daten. Wees altijd eerlijk.


Zorg dat je er goed uitziet ten tijde van je eerste date!
Die eerste indruk, hé. Kijk nog eens in de spiegel (van de kapper). Heren: koop misschien nu dat nieuwe overhemd, strijk je kleding, poets je schoenen en tanden, presenteer je zelf goed! De eerste indruk doet zóveel.
Dames, verzorg je haren, gebruik een beetje make-up/lippenstift als je dat normaal (bijna) niet doet, doe een leuke ketting om. Kortom, besteed aandacht aan jezelf. Het voelt gewoon goed wanneer je weer je weer met jezelf bezig bent. Misschien denk je: 'is dat nu nodig deze tips?' Ja, dat is nodig. Niet iedereen is hip, jong en modern gekleed. Dat hoeft ook niet. Maar wel verzorgd! Zorg dat je een indruk achter laat.


Twijfels

Ga niet iemand thuis bezoeken of bij jou thuis uitnodigen. Spreek af op een neutrale plek in het kader van elkaars privacy. Waarom? Bij elkaar in huis zie je misschien foto’s van overleden partners, de buren zien je, je vindt de inrichting misschien helemaal niks. Allemaal dingen waar je van te voren al iets van vindt, zónder dat je die ander eerst leert kennen. Daarom minimaal 5 afspraakjes buitenshuis.
Vraag ook niet naar iemands adres. Is niet belangrijk. Komt allemaal later…. Gééf die ander ook die privacy.

De begintijd van misschien een nieuwe relatie, kan zó leuk zijn, die doe je niet meer over. Geniet daarom van al die eerste leuke afspraakjes, wandelingen, uitjes, terrasjes en etentjes. Leer elkaar heel rustig kennen, dat is het allerbelangrijkste. Geef het de tijd.

TIP DatingOost:

Praat niet over vorige dates. Die ander is er vaak totaal niet in geïnteresseerd. Wel in jou ♥

Good Luck ♥♥♥

Dating Oost