Vind je ware liefde bij Dating Oost voor net iets meer dan 4 euro per maand!

Internetdating voor 40 tot 80 jaar.

20 tips voor je dating profiel

De eerste indruk op je persoonlijke profiel is belangrijk. De eerste indruk is bepalend: neemt iemand contact met je op of niet? Wist je dat 1 op de 3 mensen hun liefde nu online vindt?
datingsite datingoost datingbureau oostnederland speeddates senioren

De teller van het aantal mensen dat is ingeschreven op datingsites staat namelijk op enkele miljoenen! De wereld van online dating kan ontmoedigend zijn als je het nog nooit eerder hebt geprobeerd. Daarom is het goed onderstaande tips ter harte te nemen.

1. Vul je profiel meteen helemaal in

Wanneer je niet alles op je profiel invult denken mensen al snel dat je wat te verbergen hebt. Vul je dating profiel daarom helemaal in. Neem er ook even goed de tijd voor om dit direct na je inschrijving te doen, anders blijft het er wellicht bij. En aangezien je vaak in de eerste dagen van je aanmelding veel bezoekers krijgt wil je natuurlijk dat die meteen de juiste indruk van je krijgen.

2. Zorg dat je moeilijk weg te strepen bent

De grote keuze uit profielen op een datingsite is voor veel mensen eerder een last dan een lust. Het is onvermijdelijk om veel profielen weg te gaan strepen omdat je gewoonweg geen tijd hebt om elke single die je maar enigszins leuk vindt een reactie te sturen. Daar volgt dus uit dat ook jij ervoor moet zorgen dat je lastig weg te strepen wordt voor andere singles. Dat doe je door je profiel met zorg samen te stellen en niet zomaar wat neer te pennen.

3. Zorg dat je perfect op de foto staat

Hoe moet je op de foto staan? Ten eerste is je voornaamste profielfoto er eentje waarop je goed te zien bent. Dus geen foto waarop je in de verte op een strand staat of een zonnebril op hebt, maar gewoon een leuke foto van dichtbij waarop je gezicht en in elk geval een groot deel van je bovenlichaam goed te zien zijn. Een leuke grijns of mooie glimlach werken voor zowel mannen als vrouwen prima, terwijl een man ook een snaar kan raken bij vrouwen door geconcentreerd in de verte te kijken. Lees voor meer tips hierover natuurlijk ook ons artikel met tips voor de perfecte profielfoto.

4. Gebruik alleen recente foto’s

Mensen veranderen snel en je maakt alleen op de korte termijn goede sier door te oude foto’s op je profiel te zetten. Helemaal wanneer je in de tussentijd een andere haarkleur of een heel ander kapsel hebt genomen is het goed om nieuwe foto’s te (laten) maken waardoor andere singles een goed beeld krijgen van hoe je er op dit moment uitziet.

5. Plaats ook foto’s waarop je actief bent

De belangrijkste foto op je profiel is zoals gezegd eentje van je gezicht war het liefst ook je hele lichaam op te zien is. Het is echter altijd goed om daarnaast nog andere foto’s te plaatsen. Niet alleen van jezelf, maar ook actiefoto’s waarin je bezig bent met je favoriete bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan een foto waarop je gitaar speelt. Dit maakt je profiel interessanter om te bekijken en geeft de ander bovendien meteen een onderwerp om over te praten.

6. Wees eerlijk over wie je bent

Elke single heeft eigen unieke kwaliteiten, maar natuurlijk ook wat minder positieve kanten waar je wellicht zelfs wel onzeker over bent. Het heeft echter weinig zin om glashard over die mindere punten te liegen door bijvoorbeeld een lager gewicht te veinzen of te doen alsof je langer bent dan echt het geval is. Tijdens een echte date zal onherroepelijk de aap uit de mouw komen en veel mensen zullen dan toch het gevoel hebben dat je ze om de tuin hebt geleid. Zelfs mensen die normaal gesproken helemaal geen moeite zouden hebben met de kanten die je zelf minder leuk vindt kunnen dan al snel afhaken.

7. Neem de tijd voor je profieltekst

Naast de profielfoto is je profieltekst het belangrijkste aspect van je dating profiel (wij kunnen daar bij helpen). Daarmee laat je zien wie je bent en hoe je in het leven staat, maar ook naar wat voor iemand je op zoek bent. Neem dus echt serieus de tijd voor het vinden van de juiste woorden en pen niet zomaar je eerste gedachten neer. Menig single maakt zich er makkelijk vanaf omdat ze graag van start willen gaan met het zoeken van profielen. Die concurrentie kun je dus al achter je laten door zelf wel bij de les te zijn.

8. Hou het zo kort en bondig mogelijk

Het gaat er bij je profieltekst niet om hoeveel je schrijft, maar om wat je schrijft. Mensen zijn van nature koppensnellers, wat betekent dat we het liefst slechts een enkele zin lezen om te checken of we een tekst interessant vinden. Op welke zin het oog van jouw lezers dus ook valt, die moet als het even kan genoeg aanleiding zijn om verder te lezen. Weeg elk woord zorgvuldig en gebruik het liefst ook korte zinnen.

9. Vermijd de gebruikelijke clichés

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” kan een prima levensmotto zijn. Het is echter niet bijzonder origineel en dus trek je er ook niet de aandacht mee. Vermijd deze en andere clichés dus liever zoveel mogelijk. Vertel liever concreet wat nu echt belangrijk voor jou is, zonder in dooddoeners te vervallen.

10. Zorg dat de lezer blij van je wordt

Het belangrijkste wanneer je een nieuwe partner zoekt is dat je blij wordt van die persoon. Zelf moet je dus ook proberen de lezer meteen een goed gevoel te geven. Dat begint met leuke foto’s waarop je laat zien een positieve uitstraling te hebben, maar ook de toon van je profieltekst is van groot belang. Praat daarin uitsluitend positief over jezelf en hoe je leven eruit ziet.

11. Val op tussen alle andere profielen

Opvallen is belangrijk, want je bent op de meeste datingsites slechts een van de vele profielen. Probeer jezelf dus te onderscheiden door bijvoorbeeld een van je wat gekkere hobby’s of interesses te vermelden in je profieltekst. Maar opvallen doe je ook met leuke en interessante foto’s, bijvoorbeeld eentje waarop je aan het sporten of op vakantie bent.

12. Wees concreet over wie je bent en wat je zoekt

Het liefst ben je zo concreet mogelijk op je profiel want dan zorg je dat de lezer meteen wat leuke aanknopingspunten heeft om op in te gaan. Daarmee help je ook jezelf bij het daten, want je krijgt eerder interessante gesprekken met passende matches. Krijg je veel korte en nietszeggende reacties? Dan kan het goed zijn dat je concreter moet zijn over jezelf en je wensen. Anders is logisch dat je reacties krijgt van mensen die vooral op je foto vallen en geen boodschap hebben aan wie je daadwerkelijk bent.

13. Vermeld je interesses lekker specifiek

Het is altijd goed om specifiek te zijn wanneer je het over jezelf hebt. Zeg dus bijvoorbeeld niet alleen dat je van reizen houdt maar benoem meteen ook enkele specifieke landen waar je bent geweest of graag nog eens naartoe wilt. Een ander voorbeeld is de uitspraak dat je van “lekker eten” houdt. Dat is natuurlijk vrij logisch, want wie houdt er nu van vies eten? Noem in plaats daarvan dat je dol bent op de Italiaanse keuken of dat mensen je midden in de nacht wakker zouden mogen maken voor sushi.

14. Wees duidelijk over wat voor persoon je zoekt

Veel singles maken de fout om voor alles en iedereen wel open te willen staan. Daar maak je echter niet automatisch een goede indruk mee. In de ideale situatie komt jouw gedroomde partner op je profiel en herkent zich meteen in de persoon die jij omschrijft. Geef dus duidelijk aan wat je zoekt in een partner, maar bijvoorbeeld ook in een relatie in het algemeen.

15. Laat zien dat je een eigen leven hebt.

Laat zien dat je een eigen leven hebt door over je werk, hobby’s en andere interesses te praten. Je wilt tenslotte niet de indruk wekken wanhopig op zoek te zijn naar een partner omdat je verder niet zoveel hebt in het leven. Details zijn goed want daarmee blijft het niet te abstract en schets je echt een beeld van wie je bent.

16. Blijf je profiel doorlopend updaten

Het is slim om af en toe nog eens kritisch naar je dating profiel te kijken want dan kijk je er met een frisse blik naar en zie je wellicht iets wat toch anders kan. Maar natuurlijk is het ook leuk om regelmatig een nieuwe foto te plaatsen. Zo hou je het profiel nieuw en interessant. Gemiddeld zijn singles 6 tot 12 maanden aan het daten voor ze een goede match vinden dus het is verstandig om je profiel tijdens die periode up-to-date te houden.

17. Vermijd taalfouten in je profieltekst

Controleer het taalgebruik van je profieltekst op fouten in de spelling en grammatica. Veel mensen vinden het namelijk een grote afknapper wanneer iemand veel taalfouten maakt. Je maakt er ook gewoon een slordige eerste indruk mee. Laat je profieltekst desnoods even controleren door een goede vriend of vriendin die deze fouten sneller ziet dan jij, ook als jij de taalfouten van andere mensen helemaal niet erg vindt.

18. Gebruik alinea’s en leestekens

Niet alleen goede spelling en grammatica zorgen ervoor dat je tekst prettig leesbaar is, want ook de tekst opdelen in korte alinea’s en het gebruik van de juiste leestekens zorgen ervoor dat je tekst van het begin tot het eind gelezen zal worden. Alinea’s van ongeveer 4 tot 5 regels lezen het prettigst. (Bekijk natuurlijk ook hoe dat er op de profielpagina zelf uitziet).

19. Benut de beschikbare tekstopmaak

Wanneer je bij het schrijven van je profieltekst de beschikking hebt over bepaalde hulpmiddelen voor de opmaak kan het leuk zijn om daar je tekst aantrekkelijker mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld opsommingstekens gebruiken om enkele van je favoriete bezigheden te noemen, of bepaalde woorden vet of cursief maken zodat er meer nadruk op komt te liggen. Dat leest prettig en laat zien dat je aandacht hebt besteed aan je dating profiel.

20. Plaats liever geen groepsfoto’s

Plaats geen groepsfoto als je belangrijkste profielfoto want dat zal eerder voor verwarring zorgen dan dat het goede reclame voor je is. Singles hebben bovendien als het goed is vooral interesse in jou en niet in je vrienden of vriendinnen. Dat komt later wel als jullie inderdaad wat met elkaar krijgen.


Online Dating Site Tips

Bron: datingsite